Voetreflexologie

Veel mensen hebben wel eens gehoord van voetreflex of (voet)reflexologie. Vaak wordt gedacht aan een ontspannende voetmassage. Of er wordt gelijk een label ‘zweverig’ aangehangen. Niets is minder waar. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat voetreflexologie verder gaat dan ontspanning. En dat de werking ervan gewoon wetenschappelijk is bewezen in de Westerse wereld. Hieronder zal ik kort uitleggen wat een behandeling doet.

Wat is voetreflexologie?
De voet is een afspiegeling van het lichaam. Alle punten op de voet staan in verbinging met een orgaan of weefsel. Een voetreflexbehandeling ontspant, herstelt balans en activeert de natuurlijke genezing van vele aandoeningen. De behandeling is erop gericht de reflexzones en –punten van de voet die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen, klieren en gewrichten een impuls (reflex) te geven, zodat het betreffende zieke orgaan zich kan herstellen of een zwak orgaan zich kan versterken. Tijdens de behandeling zullen niet alleen fysieke, maar ook psychische en emotionele aspecten in het genezingsproces betrokken worden. Hierdoor wordt evenwicht in het hele systeem bewerkstelligd en kan de harmonie tussen lichaam en geest worden hersteld.

De voetreflexoloog raakt niets aan in het lichaam zelf, hetgeen medisch handelen zou zijn, maar werkt via de reflexzones en –punten op de voet. Beide voeten worden behandeld omdat in beide voeten de gehele mens weerspiegeld wordt. Ook voeten die (tijdelijk) om welke reden dan ook niet aan te raken zijn, kunnen worden behandeld. De BER-behandelaar stelt geen diagnoses en verwijst door naar andere behandelaars waar nodig.

Bij veel klachten is voetreflextherapie een effectieve methode die het psychisch of fysieke welzijn van de cliënt geleidelijk kan verbeteren of stabiel kan houden. In ieder geval is het zeer ontspannend en wordt gedurende een uur alle aandacht aan de cliënt gegeven.

Voor vele klachten kan voetreflextherapie worden ingezet. Denk aan:
•klachten met betrekking tot de spijsvertering
•pijnlijke gewrichten
•vermoeidheid, stress
•overgangsklachten, hormonale disbalans en emotionele klachten
•nek- en schouderklachten
•pijn in de voeten en benen, onrustige benen
•slaapproblemen
•hoofdpijn en migraine
En nog veel meer vage of juist zeer duidelijke klachten.

Na afloop zal de reflexoloog de behandeling in kaart brengen. Ook als je geen klachten hebt is voetreflexologie een fijne behandeling. Het houdt je lichaam in balans, bevordert het de energie, versterkt je immuunsysteem en voert afvalstoffen af. Om te bepalen of deze therapie bij u past, is het raadzaam om gedurende vier weken elke week een behandeling te ontvangen. De behandeling duurt ongeveer een uur, kost € 50 en is te boeken via het online boekingssysteem van deze website, of neem contact op voor een afspraak.

Nog niet overtuigd? Probeer het eens een keer en laat je verrassen. Het is een mooie “baat het niet dan schaadt het niet”-methode die altijd zijn werk doet waar nodig.

Mijn behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Boek nu online je afspraak!