Massagemassage

Massagepraktijk Balansz werkt met diverse technieken:

Sportmassage

Sportmassage helpt sporters voor te bereiden op en sneller te herstellen na een wedstrijd of training. Tijdens een periode zonder training of wedstrijd helpt sportmassage bij het behouden van de conditie. Niet-sporters vinden baat bij een frequente massage. Het helpt klachten zoals spierpijn, vermoeide spieren, een pijnlijke rug of een stijve nek te verlichten. Het is een misverstand dat sportmassage hard en pijnlijk is. Dit is niet nodig. Het gaat om het onderhoud van de spieren. De harde en pijnlijke behandelingen hebben vaak betrekking op fysiotherapiebehandelingen na een blessure waarbij lidtekenweefsel gebroken moet worden. Dit gebeurt niet bij een reguliere sportmassage.

Ontspanningsmassage

In de drukte van alledag geeft het een moment van rust. Na een behandeling voelt u zich weer lichamelijk in balans; opgehoopte stress en de daarmee gepaarde spierspanning op rug-, schouder- en nekspieren zullen afnemen, waardoor spanningshoofdpijn en andere klachten sterk kunnen verminderen. Een doeltreffende ontspanningsmassage kan het mogelijk maken om de oorzaken van stress beter te bestrijden. Sport- en ontspanningsmassage is gebaseerd op de klassieke massagetechniek.

Kinesio Taping / Sport Taping / Medical Taping Concept

Deze drie termen worden door elkaar gebruikt. Het welbekende gekleurde tape dat je vaak bij topsporters op TV ziet, is gewoon binnen handbereik voor de ‘normale mens’. Het is niet alleen bedoeld voor sporters, maar kan verlichting geven bij allerhande klachten, ook niet-sportgerelaterde. Denk bijvoorbeeld aan klachtenvermindering bij hooikoorts, reduceren van een stijve nek, tennis- en golfellebogen ontstaan door verkeerde houding of bureauwerk, hielspoor, afvoeren van vocht (oedeem) noem maar op. De tape is zeer rekbaar en kan een week blijven zitten, zelf na een warme douche. Het stimuleert de bloedsomloop, vochtafvoer en het bindweefsel continu met vermindering van klachten tot gevolg. Lees meer over taping

Voetreflexologie

Voetreflexologie ook wel voetreflexzonetherapie genoemd, heeft een regulerende werking op lichaam en geest. De voeten zijn verdeeld in zones die allemaal in verbinding staan met de organen en weefsels in het lichaam. De reflexoloog geeft een impuls aan de organen door op corresponderende plekken op de voet te drukken. Het orgaan reageert hierop en zet zijn zelfhelend vermogen in. Voetreflexologie heft blokkades in het lichaam op en vermindert klachten als vermoeidheid, stress, hoofdpijn, migraine, rugpijn, gewrichtsklachten, maag- en darmklachten, slaapstoornissen, overgangsklachten, hormonale disbalans en emotionele klachten. Ook als je geen klachten hebt is voetreflexologie een fijne behandeling. Het bevordert het de energie, versterkt je immuunsysteem en voert afvalstoffen af. Lees meer over voetreflexologie

Emmett Techniek

Emmett Techniek werkt op het neurologische systeem van het lichaam, oftewel het zenuwstelsel. De Emmett-behandelaar kan vergeleken worden met een lichaamselektricien die de kritieke punten van het lichaam kent en het lichaam kan resetten met de juiste stimulering van deze punten. De aanraking van deze punten wordt geregistreerd door het zenuwstelsel van de ontvanger en de hersenen beantwoorden het signaal door nieuwe instructies aan het betreffende gebied in het lichaam te sturen om fysieke veranderingen door te voeren. Met als resultaat dat er vrijwel direct een reactie is in de spieren en het bindweefsel van het gebied. Spieren laten los, spanning en pijn verdwijnt, bewegingsuitslagen worden groter en het lichaam voelt zich vrijer. Lees meer over Emmett Techniek.

Hotstone massage

hotstone waterHotstone massage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een warmwaterbad en hebben een temperatuur van circa 45 graden. Hiervoor worden basaltstenen gebruikt. Basalt is een ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast. De Hotstone massage is met name geschikt bij spanningen, stress, spierproblemen, fibromialgie, gewrichtsproblemen en slechte doorbloeding.

Stoelmassage

tarievenDe massage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel. Clienten ondergaan, volledig gekleed, een massage van de rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen en heupen. Dit alles in een sessie van ongeveer vijftien minuten. De massage werkt op basis van acupressuur waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde energiepunten. Het bevordert de bloedcirculatie, het herstel van spierweefsel, de prikkeling van het zenuwstelsel, het concentratievermogen, de soepelheid van spieren en gewrichten, de afvoer van afvalstoffen, de bewustwording van de eigen houding, lichamelijke en geestelijke ontspanning, de vitaliteit en en het geeft meer energie. Bij mensen met rug-, nek, en schouderklachten is deze massage zeer aan te raden.

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage werkt herstel bevorderend na operatieve ingrepen. Als het systeem niet gelijk verdeeld is, is er sprake van een onbalans in het afvoersysteem. Als het lichaam deze onbalans niet of binnen een redelijke termijn kan oplossen, is Manuele Lymfe Drainage nodig. Het goed functioneren van het lymfesysteem is belangrijk als afweersysteem tegen schadelijke invloeden en staat in nauw verband met onze gezondheid. Voor een optimale verplaatsing van het lymfevocht (ook wel oedeem genoemd), moet er in een zeer rustig tempo gewerkt worden.

Breuss-massage

Breuss-massage wordt vaak gegeven in combinatie met een Dorn-behandeling. Het is een zachte massage op de ruggengraat die deze oprekt en meer ruimte creëert tussen de ruggenwervels. Dit werkt pijnverlichtend en ontspannend.

Vreeling Deep Tissue Massage

Vreeling Deep Tussue Massage is ontwikkeld voor mensen met  chronische spanningsklachten in o.a. rug, nek en schouders. Het is een diepe massage zonder olie waarbij met vuisten en ellebogen de spieren en het diepe bindweefsel behandeld worden. Vreeling is zeer geschikt voor het behandelen van en ter preventie of vermindering van o.a RSI-gerelateerde klachten en hoofdpijn, spanning in het gezicht (rond ogen, mond, kaken), gespannen omhooggetrokken schouders en pijn in de nek.

Geïnteresseerd in een massage? Klik hier om een afspraak te maken.

Wannneer geen massage?

Niet iedereen mag gemasseerd worden. Klik hier voor een overzicht van aandoeningen en gezondheidsklachten waarbij er geen massage uitgevoerd mag worden.

Boek nu online je afspraak!