Kinesio Tapingtaping

Kinesio Taping, ook wel Medical Taping, komt van oorsprong uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Kinesio Tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase. Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130-140 % van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de Tape de huid een stukje optilt.

Functies van Kinesio Tape:

– pijndemping
– geeft steun aan spieren en gewrichten
– verwijdert oedeem (vochtophoping)
– corrigeert gewrichten en weefsel

Voordeel van deze methode, de tape kan dagen blijven zitten. U kunt ermee sporten, douchen, zwemmen etc. Dit heeft als voordeel dat er een 24-uurs herstel plaatsvindt in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelfs doorgetraind. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Bij welke klachten kan je Kinesio Taping toepassen?

De tapemethode is heel effectief bij overbelasting zoals bijvoorbeeld achillespees-klachten, schouderklachten, rugklachten, een tennisarm, hielspoor, zweepslag enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesio Tape. Daarnaast is deze tape ook een goede aanvulling op een manuele lymfedrainagebehandeling.

Ik breng kinesiotape aan bij ongemakken, pijn en vochtophoping als gevolg van een sporttrauma of na een ongeval. Voor een meer diepgaande medische toepassingen van de tape verwijs ik u graag door naar de fysiotherapeut van Move and Cure.

Boek nu online je afspraak!