Dorn-techniekDorn therapie

Veel rugklachten en pijnlijke gewrichten zijn terug te voeren naar scheefstand. Als er ergens in het lichaam iets niet recht staat, dan is het hele lichaam uit balans. Dit zorgt voor extra druk op gewrichten of verschoven wervels met pijn als gevolg. Met de Dorn-methode worden de gewrichten en wervels op een zachte manier weer in de juiste stand teruggebracht waardoor de druk en daarmee de pijn vermindert.

Scheefstand en beenlengteverschil

De Dorn-methode richt zich in de eerste plaats op het opheffen van beenlengteverschil. De wervelkolom rust op het heiligbeen en draagt ons hoofd, schouders en armen. Bij scheefstand gaan al deze lichaamsdelen mee uit balans. Daarmee ontstaat pijn en ongemak. Denk daarbij aan chronische problemen als scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, migraine, darm- en blaasproblemen en nekklachten. Daarbij word de diagnose slijtage vaak onjuist gegeven. Een gewricht is een levend organisme en herstelt zich zo lang het leeft.

De behandeling

Een behandeling met de Dorn-methode duurt ongeveer 20 minuten. Hierbij worden alle gewrichten en ruggenwervels gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd. Dit gebeurt op een zachte manier waarbij de klant meebeweegt.

Breuss-massage

Een Dorn-behandeling wordt vaak gecombineerd met een Breuss-massage. Dit is een fijngevoelige tussenwervelschijf-massage die voorafgaand aan de Dorn-behandeling de spieren rond de wervelkolom goed ontspant en achteraf gegeven de wervelkolom nog meer oprekt. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen. Het stimuleert de aanmaak van cellen en daarmee het herstel van het lichaam. De Dorn-therapie kunt u met of zonder deze massage boeken.

De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.

Boek nu online je afspraak!